OZ NAPS pripravuje v spolupráci s UMB okrúhly stôl na tému postavenia žien

24.01.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 24. januára (TASR) - Občianske združenie (OZ) NAPS, ktoré založil najmladší autor odbornej literatúry na Slovensku Peter Solej z Medzilaboriec, pripravuje v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela (UMB) v Banskej ...
Podujatie Ženy, ktoré rozhodujú sa na pôde univerzity uskutoční 26. februára za účasti predsedníčky Ústavného súdu SR Ivetty Macejkovej, arcivojvodkyne Christiany von Habsburg-Lothringen, bankárky Eleny Kohútikovej a rektorky UMB Beaty Kosovej. \"Ideou podujatia je poskytnutie informácií o práci, kariére a skúsenostiach viacerých významných žien. Diskusiou so študentmi chceme prispieť k rozšíreniu poznatkov o rodovej rovnosti a postavení žien v dnešnej spoločnosti, \" uviedol dnes pre TASR Solej.
OZ NAPS založil mladý autor - študent 2. ročníka spomínanej univerzity počas prípravy svojej štvrtej publikácie o slovenskej mene s odhodlaním neprofilovať svoje aktivity len v oblasti literatúry, ale vyvíjať aj prospešnú činnosť v oblasti verejnoprospešnej práce. Snahou zakladateľa je z OZ NAPS vybudovať solídnu inštitúciu tretieho sektora, ktorá bude spoločnosti prinášať aktivity súvisiace s aktuálnymi a v spoločnosti diskutovanými témami. Po tom, ako sa NAPS venoval v minulosti otázke ľudských práv a založil tradíciu ekumenických koncertov sakrálnych spevov, ktoré sa konajú už tri roky za účasti piatich najväčších kresťanských cirkví a židovskej náboženskej obce, prichádza teraz združenie s podujatím o postavení žien. Odborným garantom pripravovaného podujatia je Slovensko-český ženský fond.
OZ NAPS, ktorého rada sa v blízkej budúcnosti rozšíri o dvoch nových členov, pripravuje už štvrtý ročník ekumenického koncertu. Mená nových členov rady s menami partnerov pre tento rok a podrobnejšími informáciami o svojich plánoch predstaví združenie na tlačovej konferencii v Bratislave.
 

Vyberte región